研究業績
主要研究論文等
・Makoto Ohtsuki, Yusuke Wakasugi, Takahiro Narukawa, Shunsuke Uuehara, Takeshi Ohkubo:
Are lifestyle factors significantly associated with self-rated health among Japanese female
healthcare students?, BMC Publish Health, 21, pp. 505-512 (2021)
・Yuki Aikawa, Yusuke Wakasugi, Misao Yoneda, Takahiro Narukawa, Kae Sugino,
Takenori Yamashita, Norihiro Yamada, Makoto Ohtsuki:Effect of Corchorus olitorius on
glucose metabolism, lipid metabolism, and bone strength in a rat model of obesity with
hyperphagia, International Journal of Analytical Bio-Science, 8(4), pp. 1-9 (2020)
・服部 映里、生川 卓弘、杉野 香江、梅原 頼子、堀田 千津子:栄養士・管理栄養士養成課程の学生における
調理技術の検討、鈴鹿大学・鈴鹿大学短期大学部紀要、第3巻、pp. 313-322 (2020)
・生川 卓弘、堀田 千津子:医療系大学の自宅生における調理に関する現状-男女別の比較検討-、
鈴鹿医療科学大学紀要、第26巻、pp. 93-100 (2020)
・Yuki Aikawa, Yusuke Wakasugi, Takahiro Narukawa, Takenori Yamashita, Nobuaki Sasai,
Yoshihisa Umemura, Naomi Omi, Makoto Ohtsuki:Jump Exercise and Food Restriction on Bone
Parameters in Young Female Rats, Calcified tissue international, 105(5), pp. 557-566 (2019)
科学研究費
主な社会貢献
・すずか幼稚園親子料理教室 講師(2017~2019)
・みえアカデミックセミナー2019 講師